BAŞARIYI ARTTIRMA.

HEDEF YKS 2023 -2024 BAŞARIYI ARTTIRMAK İÇİN ALINAN KOMİSYON KARARLARI

20.03.2024 14

ŞEHİT MEHMET YERLİKAYA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

2023-2024 EĞİTİM - ÖĞRETİM BAŞARIYI ARTTIRMA KOMİSYON KARARLARI

  1. I.            KURUMSAL KAPASİTENİN GÜÇLENDİRİLMESİ ÇALIŞMALARI;

 

-          Ekim ayında Başarıyı Arttırma Komisyonu oluşturulacak ve Yıllık Çalışma Planı hazırlanacaktır.

-          Kasım ayında şube rehber öğretmenleri belirlenecek; Eğitim danışmanlığı kapsamında 47 öğrencinin 14 öğretmene paylaştırılmasıyla eğitim danışmanları belirlenecektir.

-          Kasım ayında eğitim danışmanlarına sürecin işlenişiyle ilgili Rehberlik Servisi tarafından rehberlik edilecektir.

-          Kasım ayında eğitim danışmanları sorumlu oldukları öğrenci grubuyla çaylı, pastalı grup görüşmesi yapacak ve öğrencilerle bireysel görüşmelere başlayacaktır.

-          EBA Akademik Destek Portalının öğrencilere tanıtılması, öğrencilerin portala kaydının yapılması ve öğretmen ve öğrencilerin bu platformu kullanmaya yönlendirilmesi

-          Mesleki rehberlik kapsamında, okul rehberlik servisi koordinesinde farklı mesleklere sahip kişilerin öğrencilerle buluşturulması.

 

-          Okul idaresi, okul rehber öğretmeni ve öğrencinin ilgili eğitim danışmanı ile birlikte ilçe merkezinde bulunan öğrencilere Kasım-Mayıs tarihleri arasında, köyden taşıma ile gelen öğrencilere Mart-Mayıs tarihleri arasında ev ziyareti yapılacaktır.

-          Yıl boyunca eğitim danışmanları öğrencilerle yapılan bireysel görüşmelere devam edecek ve gerekli gördüğü öğrencileri rehberlik servisine yönlendirecektir.

-          Haziran ayında eğitim danışmanları öğrencilerle yaptıkları çalışmalara ait dosya ve dokümanları rehberlik servisine teslim edecektir.

 

  1. II.            DEĞERLER EĞİTİMİ;

 

-          Okulumuzda değerler eğitimi uygulamasında; Ekim ayında Adalet; Kasım ayında Sorumluluk; Aralık ayında Saygı; Ocak ayında Sevgi; Şubat ayında Güven; Mart ayında Dostluk; Nisan ayında Alçak Gönüllülük; Mayıs ayında Paylaşma konuları işlenecektir.

-          Yıl boyunca okul içinde ilgili değerin o ay içerisinde gündem oluşturması sağlanacak; okul değerler eğitimi panosu her ay öğrenci çalışmaları ile düzenlenecektir.

-          Her ay ayın değeri ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenecek dereceye giren çalışmalar okul değerler eğitimi panosunda sergilenecektir.

-          Konu ile ilgili kısa filmlerin seyrettirilmesi

-          Sınıf Panolarının düzenlenmesi

-          Ailelere yönelik mektup, broşür, bülten hazırlanması

  1. III.             BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI;

 

-          Madde bağımlılığı ile ilgili Aralık ayında teknoloji, madde ve tütün bağımlılığıile ilgili (özellikle sigara hakkında) bütün öğrencilere seminerler yapılacak, videolar izlettirilecek. Okulumuzdaki madde bağımlısı öğrenciler, rehber öğretmen ve sınıf öğretmenleri aracılığı ile tespit edilecek, bu öğrencilerle bireysel görüşme yapılacak.

-          Okulumuzda özellikle anne babası ayrı öğrenciler tespit edilecek ve bunlarla görüşmeler yapılacak.

 

  1. IV.            AKTİF OKUR YAZARLIK ÇALIŞMALARI

 

-          Her ay okulumuzda düzenli kitap okuma çalışmaları olacak ve buna tüm öğrenciler katılacaktır.Bu çalışmalarda en çok kitap okuyan öğrenciler sınıf ve okul bazında belirlenip ödüllendirilecektir.

 

  1. V.            SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPORTİF ETKİNLİKLER;

 

-          Sosyal-Kültürel alanda birinci dönem; okulumuza geri dönüşüm bilincinin ve kutularının kazandırılması, Arapça şiir okuma yarışmalarının düzenlenmesi 2. Dönem ise Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, okul bahçesinin yeşillendirilmesi ve bütün sınıfların katılımı ile voleybol turnuvası düzenlenecektir.

-          Aynı zamanda zeka oyunları alanında kurslar ve turnuvalar devam edecektir.

 

  1. VI.            AKADEMİK BAŞARI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI;

-          Her ay düzenli denemeler yapılıp bunların sonuçları düzenli olarak analiz edilecektir.

-          Ayrıca destekleme ve yetiştirme kursları yıl boyu devam edecektir.

NOT: Bu örnek plan en asgari çalışmaları içermektedir, okulunuzun imkânları ölçüsünde geliştirilecektir.